فلوجه اهمیت استراتژیکی هم برای دولت عراق و هم برای داعش دارد و برای داعش اهمیت مرگ و زندگی دارد به طوری که مرکز تمرکزی که طی دو سال گذشته داشته است را از دست می دهد. با از دست دادن فلوجه، داعش دیگر توان اقدامات تروریستی و انجام یورش به دیگر مناطق به ویژه بغداد را نخواهد یافت.
اما جدای از دشوار بودن عملیات آزادسازی شهر فلوجه با توجه به مواردی که گفته شد، واکنش برخی حامیان داعش در قبال این عملیات قابل توجه است هنگامی که خط خبری الجزیره و رسانه های وابسته به سعودی ها از جمله روزنامه الریاض و شبکه العربیه و برخی دیگر از رسانه ها را دنبال می کنیم متوجه می شویم که آنها به دنبال سیاه نمایی و تخریب نیروهای مردمی و شماتت دولت عراق هستند و اصلا از اینکه نیروهای عراقی در فلوجه پیروز شوند خرسند نخواهند بود زیرا به هر حال مدتها از این شهر به عنوان محلی برای تضعیف دولت مرکزی عراق بهره برده اند.
رسانه های وابسته به آل سعود و همپیمانان و جیره خواران آنها مانند طارق الهاشمی، رافع العیساوی، هیئت علمای مسلمین عراق، رافع الرفاعی و برخی شخصیت های مقیم امان و دیگر کشورهای عربی راضی نیستند که داعش از فلوجه برود زیرا آنها اصولا سیاست براندازی دولت عراق را دنبال می کنند و اینکه دولت عراق از شر داعش رها شود و مستحکم تر از قبل شود به مذاق آنها خوش نمی آید.
اگر مواضع این رسانه ها را مورد دقت قرار دهیم به خوبی به هراس آنها پی خواهیم برد به طور مثال روزنامه الریاض وابسته به آل سعود از عملیات فلوجه به عنوان تلاشی بیهوده و کشتار جمعی و نابودی فلوجه یاد می کند و گلوله باران مواضع داعش از سوی نیروهای عراقی را مورد نکوهش قرار می دهد و مدعی می شود که نباید این همه لشگرکشی برای جنگ داعش می شد.
شبکه الجزیره از داعش حمایت می کند و رویکرد ضد مشارکت نیروهای مردمی در عملیات آزادسازی فلوجه دارد.
آن گونه که پایگاه المسله عراق در مطلبی با عنوان زیان کنندگان از آزادی فلوجه نوشته است: «افرادی از قبیل طارق الهاشمی و رافع العیساوی خواهان حمایت از داعشی ها می شوند و عملیات آزادسازی را مقدمه ای برای کشتار جمعی ساکنان فلوجه می دانند.
هیئت علمای مسلمین عملیات نظامی را عدوان و تجاوز می داند. رافع الرفاعی مفتی عراق بر کشته شدگان داعش می گرید و برای آنها طلب مغفرت می کند. برخی از سیاستمداران وابسته به تحالف القوی العراقیه با وجود استقبال از عملیات، به نیروهای مردمی و مشارکت آنها در این عملیات حمله می کنند و آنها حاضرند که فلوجه تحت اشغال داعش بماند اما به دست نیروهای مردمی آزاد نشود.
آل الضاری و ناجح المیزان از شخصیت های ضد دولت عراق ژست حمایت از غیرنظامیان را در فلوجه گرفته اند و برای ساکنان فلوجه غصه می خورند در حالی که در امان پایتخت اردن و دیگر پایتخت های عربی به عیش و نوش مشغولند و کشتار مردم فلوجه اصولا برای آنها اهمیتی ندارد».
اما این تبلیغات مغرضانه و همسویی برخی سیاستمداران داعشی نمی تواند خللی در عملیات آزادسازی فلوجه ایجاد کند به ویژه که مسئولان عراقی اعم از حیدر العبادی نخست وزیر و سلیم الجبوری رئیس مجلس عراق و مرجعیت دینی عراق بر حفظ جان عراقی ها و پیروزی بر داعش در فلوجه اصرار دارند. فرماندهان نظامی در اطراف فلوجه طرح نظامی را مرور می کنند تا تلفات را به حداقل برسانند و این شهر را با وجود همه مشکلات همانند تکریت از داعش آزاد کنند. عملیات در محورهای جنوبی و شمالی و شرقی ادامه دارد و تکفیری ها رو به زوال و قهقرا هستند.
از عملیات فلوجه می توان به عملیاتی برای قطع کردن سر افعی یاد کرد افعی تروریسم بعثی-تکفیری در فلوجه لانه کرده است و سر این افعی باید کوبیده شود. عمر افعی تروریسم در فلوجه به سر آمده است.